SHAYBONIYXON DAVLATI VA UNING BOSHQARUV TERMINLARI BO`YICHA AYRIM MULOHAZALAR - Abduraxmonov Bobur, Parmonov Sharofiddin Shavkatovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Temuriylar davlatining tanazulga yuz tutishi, Shayboniylar davlatining tashkil topishi, uning hududining kengayishi, Shayboniyxon davridagi boshqaruv sohasidagi o`zgarishlar, Shayboniylar davlatining Safaviylar bilan munosabatlari yoritilgan.