XORAZMSHOHLAR - ANUSHTAGENIYLAR DAVLATINING TASHKIL TOPISH TARIXI VA UNING TARIXSHUNOSLIGI BO’YICHA AYRIM MULOHAZALAR - Quldosheva Shahrizoda Nurali qizi, Parmonov Sharofiddin Shavkatovich, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada Anushtaginning qul sifatida Saljuqiylar hududiga borib qolish tarixi hamda uning yuqori lavozimga ko‟tarilishi, Qutbiddin Muhammadning “Xorazmshoh” unvoni bilan taqdirlanishi, Sulton Sanjarga bergan yordamlari hamda ko‟plab olimlar tomonidan bu davlatning o‟rganilish tarixi haqida ayrim fikr-mulohazalar yuritilgan.