MAKTAB PSIXOLOGINING O’QUVCHILARNI KASB HUNARGA YO`NALTIRISHDAGI O’RNI - Xasanova Jumagul Valijon qizi, Xojimatova Gulshanoy Najmidin qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada maktab psixologining ish uning vazifalari, o`quvchilar bilan bo`lgan muloqoti xaqida batafsil yoritib o`tilgan. Muallif faoliyati, o`z so`zi orqali ta‟lim tizimidagi o‟ziga hos jihatlar ,ta‟limda pedagogik texnologiyalarning qo‟llashning afzalliklari, o‟quvchilar dunyoqarashining rivojlanishida maktab psixologining o`rni va ahamyatini yaqqol ifodalagan.