BOLALARDA KECHADIGAN PSIXOLOGIK INQIROZLARDA AMALIY YORDAM KO’RSATISH - Saparova Kuralay Saburovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Inqiroz tushunchasining mazmuni psixik o‟sishdagi ziddiyat, qarama qarshilikdan iborat. Bu jarayonda bolalar bilan kattalar o‟rtasida kelishmovchiliklar yuzaga keladi. Inqiroz bolalarda xilma-xil ehtiyojlarning paydo bo‟lishi bilan ularning qondirilishi imkoniyatlari o‟rtasida to‟siq sifatida vujudga kelar ekan albatta uning ta„sirida u yoki bu tomonga o‟zgarish ro‟y beradi.