BOLALARDA INTELLLEKTUAL QOBILIYATNI RIVOJLANTIRISH XUSUSIYATLARI - O`rinova Feruza O`ljayevna, Qo‘ziyeva Dilnoza Nomonjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada intellekt va aqil hamda uning maktabgacha yoshdagi bolalarda shakillanish va rivojlanish jarayonining xususiyatlari,bu jarayonda tarbiyachilarning o‟rni va bu boradagi ilmiy izlanishlarlar haqida so‟z yuritiladi