TURLI JANRLARGA OID MATNLARNI TARJIMA QILISHDA ISHLATILADIGAN TRANSFORMATSIYALAR - Xoliyorova Gulmira (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada o’zbek adabiyotining asosiy bo’g’ini hisoblangan janr yo’nalishining o’zbek tilidan ingliz tiliga tarjima qilish jarayoni yoritiladi. Ingliz va o’zbek tillari bir biridan grammatik va tuzilishi jihatdan farq qilganligi sababli bu yo’nalishlarni tarjima qilish ham biroz murakkab jarayon hisoblanadi. Maqolada janrlarni tarjima qilish jarayonida uchragan morfologik, sintaktik, leksik va punktuatsion transformatsiyalar haqida tahlil qilinadi.Bundan tashqari maqolada tarjima qilish jarayonida uchragan translitiratsiyalar haqida ham mulohazalar yuritilgan.Maqola uchun adabiy darsliklar va tarjima jarayonida qo’llanilgan turli lug’atlar qo’llanma manbaa sifatida olingan