NANONEXNOLOGIYA VA NANOMATERIALLARNING AVTOMOBILSOZLIKDA QO`LLANISHI - Umarov X.A , Mirsaatov R.M, Kasimova G.A (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada avtomobilsozlikdagi muammolarni hal qilishda nanomateriallar va nanotexnologiyalarning qo`llanishi nazariy va amaliy tahlil qilindi. Nanotexnologiyalardan avtomobil sanoatida foydalanishning ijobiy tomonlari ochib berildi. Nanotexnologiya energiyaning barcha sohalarida foydalanish uchun ulkan iqtisodiy salohiyatga ega bo'lib, barcha bosqichlarda samaradorlik va ekologik tozalikni oshirishga yordam berishi haqida so`z boradi.