TILNING IJTIMOIY HAYOTDA VA INSON HAYOTIDA TUTGAN O’RNI INSONIYAT PSIXIKASIGA TA’SIRI - Navruzova Surayyo Umirzakovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Muloqotga bo'lgan ehtiyoj biologik xususiyatga ega. Muloqot barcha tirik mavjudotlarga xosdir, lekin aynan insoniyat jamiyatida muloqotga bo'lgan ehtiyoj asosiy va muhim rol o'ynaydi, u eng mukammal shakllarga ega bo'ladi, ongli bo'ladi. Kishilik jamiyatida muloqot jamoa va uning a'zolari hayotining barcha jabhalarida rivojlanib boruvchi muayyan jamiyat a'zolari o'rtasida aloqa o'rnatish jarayoni sifatida ishlaydi.