O’QUVCHILARNI KASB TANLASHIDA AMALIY KO’MAK BERISH - Islamova Ma'mura Sorabek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Kasb tanlash jarayonida yoshlarda sodir bo‘ladigan o‘ziga xos jarayonlar bu undagi jismoniy va ruhiy o ‘zgarishlarda, o‘zidagi o‘zgarishlar asosida o‘zini katta inson bo’lib borayotganini bilib borishi, atrofdagilami unga nisbatan kattalardek munosabati va shu kabi jarayonlar insonni endi o‘z hayotini qurish uchun kasb tanlashiga olib keladi.