“O'TKAN KUNLAR” ROMANI PAFOSI - MUSTAQILLIK - Eshmamatov Quvonchbek Baxtiyor oʻg`li, Mamasaliyeva Muqaddas Ibadullaevna, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Abdulla Qodiriy shura hokimiyatining dastlabki yillarida nafaqat oʻzbek adabiyotidagi birinchi roman “Oʻtgan kunlar” niyaratdа, shu bilan birga journalist sifatida koʻplab publistik va xajviy asarlar yozgan. Buyuk adib tavalluding 120 yilligi nishonlanayotgan kunlarda uning ayni shu yoʻnalishda qoldirgan merosiga diqqatni koʻtarishimiz benihoya ibratlidir