Shaxs qobiliyatlari va uni to’g’ri yo’naltirish bo’yicha psixologik tavsiyalar - Dadamirzayeva Naima Sodiqjonovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Qobiliyatlar imkoniyatlardan iborat bo`lib, biror bir ishdagi mahorat darajasi haqiqatdir. Bolada namoyon bo`ladigan musiqaga qobiliyati uning musiqachi bo`lishi uchun imkoniyatlar, maxsus ta`lim berilishi, qat`iylik, salomatligining yaxshi bo`lishi, musiqa asbobi, notalar va boshqa ko`pgina sharoitlar bo`lishi kerak. Bu maqolada shaxsiy qobiliyat va iqtidorning namoyon bo‟lishi uni tog‟ri yo‟naltirilishi borasidagi fikrlar keltirilgan