ABDULLA QODIRIY – O‘ZBEK REALISTIK ROMANINING YARATUVCHISI - Abdumajidov Rustamjon Baxtiyor o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada Qodiriyning o„zbek adabiyoti rivojida o„rni beqiyos. “O„tgan kunlar”, “Mehrobdan chayon” asarlari bilan u o„zbek romanchiligiga asos soldi. Yozuvchining ilk she‟rlari “Millatimga”, “Ahvolimiz”, “To„y”dir. Unda Qodiriy g„aflatda, jaholat botqog„ida qolgan xalqning ahvolini alam bilan yorqin detallar orqali ta‟riflaydi. Qodiriyning millatni uyg„otish yo„lidagi harakatlari haqida ma‟lumotlar keltirildi.