MEDIA SAVODXONLIK VA AXBOROT MADANIYATINING MAZMUN-MOHIYATI: TARIXIY MANBA VA ZAMONAVIY AXBOROT TAHLILI - Abduraxmonov Akbarjon (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada media savodxonlik va axborot madaniyati tushunchalari tarixiy manbashunoslik tamoyillari asosida tahlil qilinadi. Axborot asrida yoshlarda "axborot immuniteti"ni shakllantirish, ma’lumotlarning haqiqiyligini tekshirish va tanqidiy fikrlashni rivojlantirishning pedagogik jihatlari yoritilgan.