IBTIDOIY SO'NGGI URUG‘ JAMOASINING MODDIY MADANIYATI (KALTAMINOR VA JOYTUN MADANIYATLARI MATERIALLARI ASOSIDA) - Baxtiyorov Ozodbek; Bababekov Akbar Davurbayevich; Haydarov Zuxriddin Boratali o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada old tarix davridagi so'ngi urug' jamoasi moddiy madaniyati chuqur tahlil qilinadi. Unda ushbu davrga oid arxeologik topilmalar, uy-ro'zg'or buyumlari, mehnat qurollari va turar joylarning o'ziga xos xususiyatlari tavsiflanadi. Tadqiqot natijalari jamiyatning ijtimoiy-iqtisodiy tuzilishi, texnologik taraqqiyoti va ma'naviy dunyosi haqida muhim ma'lumotlarni ochib beradi. Maqola so'ngi urug' jamoasida shaklangan kundalik faoliyat turlarini yoritib va shu asosda ma’lumotlar beradi.