QASHQADARYO VILOYATI SANOAT KORXONALARIDA INNOVATSION RIVOJLANTIRISH YO’LLARI - Raxmatullayeva Surayyo Normamat qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyati sanoat korxonalarida innovatsion rivojlantirish yo’llari tahlil qilingan. Viloyatdagi sanoat tarmoqlarining hozirgi holati, innovatsion faollikni oshirishga to’sqinlik qiluvchi omillar va ularni bartaraf etish bo’yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari asosida sanoat korxonalarida raqamli texnologiyalar, «yashil» innovatsiyalar va klaster yondashuvini joriy etishning samarali mexanizmlari taklif etilgan.