ILMIY-TEXNIKAVIY JURNALISTIKA VA UNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI - Mamarasulov Umidjon Alijon o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada ilmiy-texnikaviy jurnalistikaning ilmiy-nazariy asoslari tahlil qilinadi. Texnologik taraqqiyotning neoklassik o‘sish nazariyasi, endogen o‘sish nazariyasi, ijodiy vayronkorlik va texnologik to‘lqinlar kabi asosiy nazariy modellari ko‘rib chiqiladi. Makro (sivilizatsion), mezo (sanoat-iqtisodiy) va mikro (innovatsion sikl) darajadagi bosqichlashtirish yondashuvlari asosida texnologik taraqqiyotning tarixiy tahlili amalga oshiriladi. Janubiy Koreya, Finlyandiya, Singapur va Estoniya tajribalarining qiyosiy tahlili asosida ilmiy-texnikaviy jurnalistikaning texnologik rivojlanish jarayonidagi o‘rni va ahamiyati ilmiy jihatdan asoslanadi.