O‘ZBEK PAREMIOLOGIYASINING LINGVISTIK ASOSLARI - Guljaxon Xayrullo qizi Abdurasulova (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tilshunosligida paremiologik birliklarning (paremalarning) o‘rni, ularning frazeologiya bilan aloqasi hamda lingvistik tabiatiga doir ilmiy qarashlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda maqol va matallarning struktur-semantik xususiyatlari, ularning nutqdagi ifoda imkoniyatlari hamda o‘zbek paremiologiyasining shakllanish bosqichlari aniq faktlar misolida ko‘rsatib berilgan.