ÕZBEKISTONDA AXBOROT XAVFSIZLIGINING MANAVIY VA HUQUQIY ASOSLAR - Murodova Gulsanam; Urushboyeva Mohinur; Mahkamov Doston Shokir o'g'li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda axborot xavfsizligining ma’naviy va huquqiy asoslari tahlil qilinadi. Axborot makonida yuzaga kelayotgan tahdidlar, yoshlar ongiga salbiy ta’sir etuvchi omillar, milliy qadriyatlar va axborot madaniyatining o‘rni yoritiladi. Shuningdek, axborot xavfsizligini ta’minlashda davlat siyosati, qonunchilik bazasi va jamiyatning ma’naviy immunitetini mustahkamlash masalalari ilmiy jihatdan asoslab beriladi.