Differensial geometriya va topologiyaning umumlashtirilgan tatbiqlari - Saliyeva Sevara Ma’murbek qizi; Soxibova Shaxnozaxon Sobirjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada differensial geometriya va topologiya fanlarining asosiy tushunchalari, ularning rivojlanish tarixi hamda zamonaviy fan va texnikadagi qo‘llanilish sohalari yoritilgan. Ishda egri chiziqlar, sirtlar, topologik fazolar, ochiq va yopiq to‘plamlar, egrilik tushunchalari hamda sirtlarning geometrik xossalari tahlil qilingan. Shuningdek, differensial geometriya va topologiyaning matematika, fizika, muhandislik, kompyuter grafikasi va robototexnika sohalaridagi amaliy ahamiyati ko‘rsatib berilgan.