O‘ZBEKISTON VA XITOYNING IQTISODIY BORASIDAGI HAMKORLIK ALOQALARI TARIXIGA DOIR(1992–2025 YILLAR) - Wang ZiLu (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqola 1992-yildan buyon O‘zbekiston va Xitoy iqtisodiy hamkorligini tahlil qiladi. Aloqalar uch bosqichga: shakllanish (1992–2001), barqaror o‘sish (2002–2012) va "Bir makon, bir yo‘l" doirasidagi strategik chuqurlashuv (2013–2025) davrlariga bo‘lib o‘rganilgan. Tadqiqotda savdo ko‘lami, investitsiyalar, infratuzilma va energetika loyihalari ko‘rib chiqiladi. Xitoyning oddiy hamkoridan yirik strategik investorgacha bo‘lgan evolyutsiyasi hamda geosiyosiy omillarning ta’siri rasmiy va ekspert ma’lumotlari asosida ochib berilgan. Maqola ikki davlat o‘rtasidagi iqtisodiy transformatsiya jarayonlarini kompleks yoritishni maqsad qilgan.