BANKLARARO RAQOBAT: INNOVATSIYALAR VA XIZMAT KO‘RSATISH SIFATINING OSHISHI - Xolbo‘tayeva Umida Baxtiyor qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada banklararo raqobatning innovatsiyalar va xizmat ko‘rsatish sifatiga ta’siri tahlil qilinmoqda. Bank sektorining globallashuvi va raqobatning oshishi, moliyaviy muassasalarni yangi texnologiyalardan foydalanishga, xizmatlarning samaradorligini oshirishga va mijozlarga ko‘rsatilayotgan xizmatlarni yaxshilashga undamoqda. Innovatsion yechimlar, jumladan, raqamli banking, mobil ilova va avtomatlashtirilgan xizmatlar, mijozlarning ehtiyojlarini qondirishda muhim rol o‘ynaydi. Shuningdek, maqolada banklarning raqobatbardoshligini ta’minlashda xizmat ko‘rsatish sifati va mijozlarning zadovolik darajasini oshirish uchun kerakli strategiyalar ham muhokama qilingan. Banklararo raqobatning bu boradagi ijobiy va salbiy ta’sirlari, shuningdek, sohadagi tendensiyalar va kelajakdagi imkoniyatlar ham ko‘rib chiqiladi. Ushbu tadqiqot, bank sektorining rivojlanishini ta’minlash va mijozlarga sifatli xizmat ko‘rsatishni yaxshilashga yo‘naltirilgan strategiyalarni ishlab chiqishda muhim manba bo‘lib xizmat qiladi.