Yangi iqtisodiy axritektura: klasterlar orqali aholi yashash farovonligini oshirish - Bazarava Moxinur Abdukarimovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqola yangi iqtisodiy arxitektura konsepsiyasini, klasterlar tizimi va uning O`zbekiston sharoitida iqtisodiyot va aholi yashash sharoitiga ta’siri tahlil qilingan.Tahlil asosida klasterlarni samarali rivojlantirish yo`llari va aholiga maksimal ijtimoiy-iqtisodiy foyda keltirish bo`yicha tavsiyalar berilgan.Tadqiqot klasterga asoslangan yondashuvlarning nazariy asoslari va ijtimoiy-iqtisodiy farovonlik uchun amaliy ahamiyatini ko'rib chiqadi. Maqola mintaqaviy o'sishni rag'batlantirish va aholi farovonligini sezilarli darajada oshirish uchun klaster tashabbuslarini samarali amalga oshirish strategiyalarini taklif etadi.