ZAMONAVIY TA'LIMDA INTIZOM VA TARTIBNI BOSHQARISH MASALALARI - Qaypnazarov Amirxan Baxtibaevich- (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta'lim muassasalarida intizom va tartibni boshqarishning nazariy hamda amaliy jihatlari ko'rib chiqiladi. Intizom tushunchasining evolyutsiyasi, uning zamonaviy talqini va ta'lim jarayonidagi o'rni tahlil qilinadi. An'anaviy va innovatsion intizom boshqaruvi yondashuvlari solishtirilib, ularning afzalliklari va kamchiliklari aniqlanadi. O'qituvchi va o'quvchi o'rtasidagi munosabatlar, sinf muhitini boshqarish strategiyalari, profilaktik va korrektiv yondashuvlar hamda ijobiy intizom metodlarining samaradorligi o'rganiladi. Raqamli texnologiyalar ta'sirida o'zgarayotgan o'quvchilar xulq-atvorini boshqarishning zamonaviy usullari ham alohida ko'rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari o'qituvchilar, maktab rahbarlari va ta'lim siyosatini shakllantiruvchi mutaxassislar uchun amaliy ahamiyatga ega.