Klassik Topologik Masalalar To’rt rang masalasi , Ko’priklar masalasi - Saliyeva Sevara Ma’mirbek qizi; Ashurmatova Saidabonu Javlonbek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
​ Ushbu maqolada topologiya fanining shakllanishiga asos bo‘lgan klassik masalalar — "Kyonigsbergning yetti ko‘prigi" va "To‘rt rang" masalalari tahlil qilinadi. Maqolada obyektlarning geometrik shaklidan ko‘ra, ularning o‘zaro bog‘liqlik xususiyatlari muhimligi va ushbu masalalarning zamonaviy graf nazariyasidagi o‘rni yoritilgan.