DORIXONALARDA FARMATSEVTIKA XIZMATLARINI TAKOMILLASHTIRISH - To'xtayeva Shoxsanam Xoliqul qizi,; N.D. Kodirov, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ishning maqsadi: Zamonaviy axborot mahsulotlari va usullari asosida farmatsiya tashkilotlari faoliyatini optimallashtirish yo'llarini ilmiy jihatdan tasdiqlash va rivojlantirish. Tezisda zamonaviy dorixonalarda farmatsevtika xizmatlari sifatini oshirishning tashkiliy, axborotiy, kadrlar, klinik va boshqaruv mexanizmlari tahlil qilinadi. Dorixona faoliyati faqat dori vositasini sotish bilan cheklanmay, bemorga to‘g‘ri tanlov, xavfsiz qo‘llash, davolashga rioya etish, nojo‘ya ta’sirlarning oldini olish hamda sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilishga qaratilgan kompleks professional xizmatlar tizimi sifatida talqin etiladi.