GLOBAL DUNYODA KO’P TILLILIK MUAMMOLARI - Azimboyeva Gulsevar Shuhratjon qizi; Obidova Nurgul Zohidjon qizi; Turg’unpo’latov Diyorjon Ro’zmamat o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv sharoitida ko‘p tillilikning ahamiyati, uning ijtimoiy, madaniy va ta’limiy jihatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ko‘p tillilik bilan bog‘liq muammolar, xususan, ona tilining saqlanishi, lingvistik tengsizlik, ta’lim tizimidagi qiyinchiliklar va til siyosati masalalari yoritiladi. O‘zbek va xorijiy olimlarning ilmiy qarashlari asosida ushbu muammolarni hal etish yo‘llari taklif etiladi.