YANGI O‘ZBEKISTON TARAQQIYOT BOSQICHIDA MA’NAVIY RIVOJLANISHNING USTUVOR YO‘NALISHLARI - Sotvoldiyeva Mushtariybonu, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada Yangi O‘zbekiston taraqqiyot bosqichi sharoitida ma’naviy rivojlanishning ustuvor yo‘nalishlari jamiyatni modernizatsiya qilish jarayonining muhim tarkibiy qismi sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi ma’naviy rivojlanish tushunchasining konseptual chegaralarini aniqlash, ushbu jarayonni amalga oshiruvchi institutsional mexanizmlarni ko‘rsatish hamda normativ-huquqiy vositalarning rolini baholashdan iborat. Tadqiqot davomida huquqiy doktrinal tahlil, qiyosiy tadqiqot hamda siyosiy-hujjatlar mazmunini tahlil qilish usullaridan foydalanildi. Natijada qadriyatlar ta’limi, madaniy siyosat va huquqiy kafolatlarni bir-biri bilan uzviy bog‘laydigan integratsiyalashgan konseptual model taklif etildi.