O‘zbek tilshunosligidagi morfemikaga doir ilk tadqiqotlar talqini - Xusanova Muxlisa Yo‘ldosh qizi, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Morfemika tilshunoslikning, grammatikaning ajralmas qismlaridan biri hisoblanadi va u tildagi eng kichik qismlar morfemalarni o‘rganadi. Morfemikaning rivojlanishi tarixda va hozirgi kunda qanday bosqichlardan o‘tganligi haqida ko‘plab tilshunoslar olimlar tomonidan ilmiy ishlar amalga oshirilgan. Mazkur maqolada morfemikaning o‘zbek tilshunosligida shakllanishi borasida fikrlar bayon etiladi va tahlil qilinadi.