ALISHER NAVOIYNING XALQARO MUNOSABATLAR NAZARIYASIGA OID QARASHLARINING QIYOSIY MUHOKAMASI - Kukiboyev Shohjahon Olimjon o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
G‘arb olimlari, Immanuel Kant qabilida aytganda, “Perpetual Peace”(“Bardavom tinchlik”)ga erishish yo‘llari borasida turlicha fikrlar berishgan. Siyosiy falsafa va xalqaro munosabatlar nazariyasini o‘rganayotganda ko‘pincha aynan ularning g‘oyalariga murojaat qilinadi. Mazkur maqola esa, Sharqda, xususan, turkiy mutafakkir Alisher Navoiy ijod namunalarida ham bu mavzuda chuqur munozaralar mavjudligini dalillab, masalani Sharqiy nazdda ochib berishga urinadi.