TA’LIM MUASSASALARINI BOSHQARISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR - Abduraxmonova Fotima Sobirjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqola ta’lim muassasalarini boshqarishda raqamli texnologiyalarning nazariy-metodologik asoslarini tizimli tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqola Industry 4.0 va Education 4.0 kontseptsiyalari, shuningdek "Raqamli O‘zbekiston - 2030" strategiyasi kontekstida dolzarb ahamiyat kasb etadi. Tizimli tahlil, qiyosiy tahlil va modellashtirish usullaridan foydalangan holda raqamli boshqaruv vositalari uch toifaga LMS, ERP va ma’lumotlarga asoslangan qaror qabul qilish tizimlari tasniflab chiqilgan. Qiyosiy tahlil raqamli boshqaruvning an’anaviy modeldan shaffoflik, moslashuvchanlik va korrupsiyaga chidamlilik jihatidan sezilarli ustunligini ko‘rsatgan.