O‘zbekistonda tog’-kon sanoatini modernizatsiyalashda investitsiya resurslaridan samarali foydalanish yo‘nalishlari - Abdumajidova Nozima Isomiddin qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda tog‘-kon sanoatini modernizatsiyalash jarayonida investitsiya resurslaridan samarali foydalanish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida tarmoqning hozirgi holati, investitsiya oqimlari dinamikasi hamda ularning ishlab chiqarish va eksport ko‘rsatkichlariga ta’siri o‘rganildi. Statistik ma’lumotlar asosida investitsiyalar hajmining ortib borishiga qaramay, ularning samaradorligi yetarli darajada yuqori emasligi aniqlandi.