Sovet davrida O‘zbekistonda ateizm targ‘iboti va propagandalar. - Islomov Jamshid G'iyos o'g'li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada Sovet davrida O‘zbekistonda ateizm targ‘iboti va propagandasining shakllanishi, usullari hamda jamiyatga ta'siri tahlil qilinadi. Maqola Sovet hokimiyati tomonidan diniy e'tiqodga qarshi olib borilgan siyosat, ateistik tashkilotlar faoliyati hamda madaniy-ma'rifiy jarayonlarda ateizmning o‘rni haqida ma'lumot beradi. Bundan tashqari, diniy qadriyatlar va an'analar bilan bog‘liq murakkabliklar, hamda davlat va jamiyat munosabatlarining qanday o‘zgarishlarga uchragani ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari o‘sha davrda mavjud bo‘lgan ideologik kurashning ijtimoiy va madaniy sohalarga ta'sirini ochib beradi.