Sulaymon Yudakov ijodi va uning “G’alaba” oratoriyasi haqida - Amirova Mohigulixon Shuhrat qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada o’zbek kompozitori Sulaymon Yudakov ijodi va uning o’zbek oratoriyasi na’munalaridan bo’lmish “G’alaba” oratoriyasi haqida yoritib beriladi. Bu oratoriya Yevropa oratoriyalaridan farqliroq Sharq epik tafakkuri , dramaturgiya, milliy intonatsion kollektivlik-tushunchasi o’zbek vokal simfonik tafakkurining konstruktiv mexanizmi sifatlari bilan shuningdek o’zbek xor madaniyati rivojiga hissa qo’shgan asar sifatida ajralib turadi.