Raqamli texnologiyalar davrida oʻquvchilarning diqqatini jamlash muammosi - Karimova Asalbonu (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada raqamli texnologiyalar rivojlanishi sharoitida o‘quvchilarning diqqatini jamlash bilan bog‘liq muammolar tahlil qilinadi. Ayniqsa, smartfonlar, ijtimoiy tarmoqlar va tezkor axborot oqimining yoshlar psixologiyasiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, diqqatni boshqarish ko‘nikmalarini rivojlantirish, ta’lim jarayonida samarali metodlardan foydalanish hamda pedagog va ota-onalarning roli haqida fikrlar bayon etilgan.