BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA FAOL O‘QITISH USULLARINING AHAMIYATI - Abdirayimova Fazilat Xakimovna; Abdiyeva Rohila Mengziyayevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Boshlang‘ich ta’lim jarayonida faol o‘qitish usullaridan foydalanish o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishini oshirish, mustaqil fikrlash va ijodkorlik qobiliyatini shakllantirishda muhim o‘rin tutadi. Ushbu yondashuv an’anaviy darslarni jonlantirib, o‘quvchilarni bilimlarni faqat qabul qiluvchi emas, balki uni izlovchi, tahlil qiluvchi va qo‘llovchi sub’ektga aylantiradi. Faol o‘qitish usullari orqali o‘quvchilar o‘zaro hamkorlikda ishlash, muammoli vaziyatlarni hal qilish, muloqot va bahs-munozara olib borish ko‘nikmalariga ega bo‘ladilar. Shu bois boshlang‘ich ta’limda interfaol va ijodiy metodlardan foydalanish nafaqat bilimlarni samarali o‘zlashtirish, balki shaxsiy sifatlarni shakllantirishga ham xizmat qiladi.