O‘QUVCHILARNING MILLIY HUNARMANDCHILIKKA OID IJODKORLIK QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI - Bahriddinova Kamola Ulug‘bek qizi; Begmatov Urol Tursinpo‘lat o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarning milliy hunarmandchilikka oid ijodkorlik qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan zamonaviy pedagogik texnologiyalarning mazmuni tahlil qilinadi. Hunarmandchilik faoliyati orqali o‘quvchilarda estetik did, yaratuvchanlik, milliy qadriyatlarga hurmat, mehnatsevarlik va amaliy ko‘nikmalar shakllanadi. Maqolada loyiha asosida o‘qitish, integrativ yondashuv, amaliy mashg‘ulotlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) va motivatsion muhit yaratish orqali ijodkorlikni rivojlantirishning samarali usullari yoritilgan. Shuningdek, milliy hunarmandchilikni ta’lim jarayoniga integratsiya qilish orqali o‘quvchilarning madaniy merosga bo‘lgan qiziqishini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.