RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA PEDAGOGNING YANGI ROLI VA FUNKSIYASI - Qadamova Sevinchoy Navro‘zbek qizi; Qulmuminova Shaxnoza Baxodir qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Zamonaviy ta’lim tizimida raqamli texnologiyalarni keng joriy etilishi natijasida pedagoglarning kasbiy faoliyat mazmuni, roli va funksiyalari tubdan o‘zgarib bormoqda. Raqamli ta’lim muhiti o‘qituvchidan nafaqat yangi texnik vositalarni qo‘llay olishni, balki ularni ta’lim jarayoniga samarali integratsiya qilish, o‘quvchini mustaqil bilim olishga yo‘naltirish, onlayn muhitda pedagogik muloqotni boshqarish va raqamli kompetensiyalarni shakllantirishni talab etadi. Mazkur tezisda raqamli ta’lim sharoitida pedagogning yangi roli va funksiyalari tahlil qilinadi.