MILLIY G‘OYA ASOSIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA VATANPARVARLIK TARBIYASINI SHAKLLANTIRISH - Turapova Jamila Namazovna; Xaitova Nodira Choriyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu tezisda milliy g‘oya asosida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida vatanparvarlik tarbiyasini shakllantirish texnologiyalari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Mustaqil O‘zbekiston ta’lim tizimida milliy qadriyatlarni asrash, yosh avlod ongida vatanparvarlik g‘oyalarini singdirish, ularning ijtimoiy-siyosiy faolligini oshirish davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biri sifatida belgilangan. Shu bois, boshlang‘ich ta’lim jarayonida pedagogik metodlar, innovatsion texnologiyalar, interfaol usullar hamda tarbiyaviy faoliyatning samarali mexanizmlari asosida o‘quvchilarda milliy g‘urur va vatanparvarlikni shakllantirishning nazariy-amaliy asoslari yoritilgan.