SUN’IY INTELLEKT VOSITALARINING TA’LIM JARAYONIDAGI O‘RNI VA IMKONIYATLARI - Oqboyeva Aziza Komilovna; Pardayeva Ra`no Shoymardanovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt vositalarining ta’lim jarayonidagi o‘rni va imkoniyatlari tahlil qilingan. Sun’iy intellekt o‘quvchilarning individual xususiyatlarini aniqlash, baholash tizimini avtomatlashtirish hamda o‘qituvchi faoliyatini samarali tashkil etishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada ta’limda raqamli transformatsiya jarayonlarining ahamiyati yoritilgan.