RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA TALABALARNING MUSTAQIL TA’LIM OLISH KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHDA TAYM MENEJMENT TEXNOLOGIYASINING O‘RNI - Ramazonova Sevara Olimjon qizi; Salomova Nilufar Mamayusuf qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ta’lim tizimining raqamlashtirilishi sababli o‘quv jarayonini shaxsga yo‘naltirilgan, moslashuvchan va interaktiv muhitda tashkil etish talab etilmoqda. Bunday sharoitda talabalarning mustaqil ta’lim faoliyatini samarali tashkil etish, o‘z vaqtini rejalashtirish va ta’lim resurslaridan oqilona foydalanish kompetentligini shakllantirish muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada taym menejment texnologiyalari — vaqtni rejalashtirish, maqsadlarni belgilash, ustuvorliklarni aniqlash, raqamli vositalar orqali o‘quv jarayonini monitoring qilish va tahlil etish kabi amaliy jihatlar — mustaqil ta’lim samaradorligini oshirish omili sifatida yoritilgan. Shuningdek, raqamli platformalar (LMS, Google Workspace, Notion, Trello va boshqalar) asosida o‘quv faoliyatini boshqarishning innovatsion mexanizmlari, ularning talabalarning o‘z-o‘zini boshqarish, o‘zini baholash va refleksiya qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi roli tahlil etilgan.