TA’LIM TIZIMIDA INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING AFZALLIKLARI - Mordanova Maftuna Xolmo‘min qizi; Mustanova Maftuna Abdumurotovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada ta’lim tizimida zamonaviy innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanishning afzalliklari yoritib berilgan. Innovatsion yondashuvlar ta’lim jarayonida o‘quvchilar, shuningdek, talabalar faolligini oshirishga va mustaqil fikrlashni rivojlantirish, bilimlarni chuqurroq egallashga xizmat qiladi. Maqolada ta’lim samaradorligini oshirishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT), interfaol metodlar, innovatsion texnologiyalarning o‘qituvchi va o‘quvchilar o‘rtasidagi samarali muloqotni shakllantirishdagi roli ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotda ilg‘or xorijiy va mahalliy tajribalarga asoslangan holda pedagogik jarayonga zamonaviy texnologiyalarni joriy etish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.