INKILUZIVTALIM JARAYONIDA SENSOR BUZILISHI KAMCHILIKLARIGA EGA BO’LGAN BOLALARNI O’QITISHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Mamayusupova Aziza Chorshanbiyevna; Maxmadaliyeva Sadoqat Abdushukurovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim tizimida sensor buzilishi kamchiliklariga ega bo‘lgan bolalarni o‘qitishda qo‘llanilayotgan zamonaviy pedagogik va texnologik yondashuvlar tahlil qilinadi. Unda maxsus ehtiyojli o‘quvchilarning individual rivojlanish xususiyatlari, ularning ta’lim jarayoniga integratsiyalashuvi hamda adaptiv o‘quv muhitini yaratishning ilmiy-metodik asoslari yoritilgan. Tadqiqotda raqamli ta’lim texnologiyalari, differensial yondashuv va multisensor metodikalar orqali ta’lim samaradorligini oshirish omillari tahlil qilinadi.