UZLUKSIZ TAʼLIM TIZIMIDA HUDUDLARNING IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANISHIDA KASBIY PEDAGOGIKA MAHORAT MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Xudoyqulova Dilafruz Misirovna; Yarashova Lobar Yunusovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada uzluksiz taʼlim tizimining hududlarning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Kasbiy pedagogika mahoratining shakllanishi va takomillashuvi jarayonidagi mavjud muammolar ko‘rib chiqilib, ularni bartaraf etishga qaratilgan samarali mexanizmlar yoritilgan. Xususan, taʼlim va ishlab chiqarish integratsiyasi, pedagoglarning uzluksiz malaka oshirish jarayonlari, innovatsion metod va texnologiyalarni joriy etish, shuningdek, rag‘batlantirish tizimini takomillashtirish masalalariga eʼtibor berilgan.