HUDUDIY IQTISODIY BARQARORLIKNI TA’MINLASHDA UZLUKSIZ TA’LIM VA KADRLAR SALOHIYATINING O‘RNI. - Sayfiyeva Feruza Sag‘dullayevna; Shayitova Fazolat Primovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada hududiy iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda uzluksiz ta’lim va kadrlar salohiyatining ahamiyati tahlil qilingan. Inson kapitalini rivojlantirish, mehnat bozoriga malakali mutaxassislarni tayyorlash va ta’lim jarayonini zamonaviy innovatsion yondashuvlar bilan uyg‘unlashtirish orqali hududlarning barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlanishi mumkinligi asoslanadi. Shuningdek, mamlakatimizda olib borilayotgan islohotlar va mavjud muammolar nazariy hamda amaliy jihatdan ko‘rib chiqiladi.