TA’LIM VA TARBIYA JARAYONIDA PEDAGOGIK MAHORATNI RIVOJLANTIRISH IMKONIYATLARI - Mamayusupova Rayxon Sherqulovna; Mengliyeva Kamola Hayitmurod qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
ushbu maqolada faoliyat jarayonida pedagogik mahoratni shakllantirish yo‘llari, pedagogik mahoratni egallashning shartlari, mazmuni, mohiyati, zaruriyati, bunda doimiy tadqiqotlar o‘tkazish, tajribani o‘rganish, tahlil qilish va xulosalar ishlab chiqish zarurati, professionallik, tizimli bilimlarni olish qobiliyati, mashqlar, takrorlashlar, xulosalar chiqarish, natijalar asosida olingan xulosalar, falsafiy, pedagogik, psixologik, uslubiy bilimlarni olish, ta’lim mavzusi bo‘yicha keng va chuqur bilimlarni olish va takomillashtirish orqali shakllanish mazmuni ochib beriladi.