SHAXSDA KASBIY MOTIVATSIYA NAMOYON BO‘LISHI OMILLARI - Hakimova Zahro Dilshod qizi; Hikmatova Nodira Baxshilloyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Maqolaning asosiy g‘oyasi shaxsda ,a’lum bir kasb sohasida muvaffaqiyatga erishishda kasbiy motivatsiyani shakllantirishning dolzarb muammo ekanligiga qaratilgan. Kasbiy motivatsiyani shakllanishida motiv va yosh davrlarining ahamiyati ilmiy jihatdan asoslangan. Kasbiy motivatsiyani shakllanishida har bir shaxsning individual xususiyatlarini hisobga olish muhimligi xususida ham so‘z yuritiladi.