O‘QUVCHILARNI MA’NAVIY-AXLOQIY TARBIYALASHDA O‘QITUVCHINING KASBIY MAHORATI - Ergashova Dinora Erkin qizi; Eshboyeva Shahnoz Bahrom qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada o‘qituvchining kasbiy mahorati va uning o‘quvchilarni ma’naviy-axloqiy tarbiyalash jarayonidagi o‘rni tahlil etilgan. O‘qituvchining shaxsiy fazilatlari, pedagogik madaniyati, kommunikativ qobiliyati hamda innovatsion yondashuvlar o‘quvchilar dunyoqarashini shakllantirishda muhim omil sifatida yoritiladi. Shuningdek, maqolada zamonaviy ta’lim tizimida o‘qituvchining tarbiyaviy faoliyatini takomillashtirish yo‘llari haqida bayon qilingan