PEDAGOGIK MAHORATNI OSHIRISHDA MENTORLIK VA USTOZ-SHOGIRD AN’ANASINING AHAMIYATI - Davlatova Ruxsora Faxriddin qizi; Donayeva Guzal Yuldashovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada pedagogik mahoratni oshirishda mentorlik faoliyati va ustoz-shogird an’anasining nazariy hamda amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Mentorlik jarayoni o‘qituvchining kasbiy rivojlanishida, metodik kompetensiyalarini takomillashtirishda va shaxsiy pedagogik tajribasini boyitishda muhim omil sifatida yoritiladi. Ustoz-shogird an’anasining zamonaviy ta’lim jarayonidagi o‘rni, uning innovatsion yondashuvlar bilan uyg‘unlashuvi va ta’lim sifatini oshirishdagi ahamiyati ilmiy asoslarda asoslab beriladi.