KONFLIKTLARNI BARTARAF QILISHNING PEDAGOGIK USULLARI VA MEDIATSIYA TEXNOLOGIYASI - Berdiyeva Rohila Bahrom qizi; Choriyeva Gulnora Uralovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimida yuzaga keladigan nizolarni bartaraf etishning samarali pedagogik usullari hamda mediatsi ya texnologiyasining o‘rni yoritilgan bo‘lib, unda ta’lim muassasalarida o‘quvchilar, o‘qituvchilar va ota-onalar o‘rtasida kelib chiqadigan ziddiyatlarni tahlil qilish, ularning oldini olish hamda hal etish mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Mediatsiya – nizolarni tinch yo‘l bilan hal qilish vositasi sifatida pedagogik jarayonda muhim ahamiyat kasb etishi ta’kidlanadi. Maqolada, shuningdek, o‘qituvchilarning konfliktologik savodxonligini oshirish, ijtimoiy-emotsional kompetensiyalarni rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.