“PEDAGOGIK MAHORATNI RIVOJLANTIRISHDA REFLEKSIYA VA O‘Z-O‘ZINI TAHLIL QILISH USULLARINING SAMARADORLIGI” - Saidova Fotima Mamarejap qizi; Salomova Mahliyo komil qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada pedagogik mahoratni rivojlantirishda refleksiya va o‘z-o‘zini tahlil qilish usullarining samaradorligi ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. O‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyalarini shakllantirishda o‘z faoliyatini tanqidiy baholash, mustaqil xulosa chiqarish, dars jarayonidagi yutuq va kamchiliklarni tahlil qilishning ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, refleksiya jarayonining o‘quvchi bilan samarali muloqotni yo‘lga qo‘yish, zamonaviy ta’lim texnologiyalarini qo‘llash hamda shaxsiy va kasbiy o‘sishga ta’siri amaliy misollar asosida asoslab berilgan.